Dobro došli
Obrazovanje je najjače oružje kojim možemo promijeniti svijet.

Ja sam Angela, magistra edukacije i profesorica povijesti i književnosti. Poučavam pozitivno roditeljstvo iz perspektive škole i učenja i osnažujem djecu kako bi se lakše suočavala sa školskim izazovima.

Svijet u kojemu naša djeca odrastaju doživljava ubrzane promjene kojima se škole pokušavaju prilagoditi. Ponekad im to ide uspješnije, a ponekad manje uspješno, zbog čega postaje sve jasnije da je mnogoj djeci (i roditeljima) u tom procesu potrebna dodatna pomoć.

Sve više djece doživljava ljutnju i bespomoćnost kada se suočava sa školskim izazovima, ne zato što nisu sposobni savladati školske izazove, nego zato što ih nitko nije poučio vještinama kojima se to čini. Zato sam pokrenula svoj obrt za edukaciju i savjetovanje.

Osnovna težnja kojoj naginje moderno obrazovanje je pripremati djecu za život, a ne samo za školu. Što to točno znači?

Znači da naglasak treba staviti na razvoj vještina kako bi s vježbom postajali kompetentni da znanja koja su stekli koriste kada im budu potrebna i onda kada izađu iz škole, a ne na bubanje činjenica, kao što to često viđamo.

Želimo obrazovanje koje će učiti djecu kako, a ne što misliti.

Želimo kod djece razviti vještine koje će im omogućiti da budu samostalna, odgovorna, kreativna i da uživaju u učenju.

škola i učenje problemi sa školom i teškoće u učenju
škola i učenje problemi sa školom i teškoće u učenju

Nelson Mandela

ŠTO TO ZNAČI ZA VAS?

Neka djeca se samostalno nauče tim vještinama, promatrajući druge oko sebe kako to čine. Neka djeca to nauče u školi, a nekoj djeci je potrebno više podrške u tome. Tu podršku najefikasnije mogu pružiti roditelji, ali i učitelji i svi oni koji rade s djecom.

Isprva će se činiti kao da morate uložiti mnogo dodatnog vremena i truda u to da još nešto naučite dijete, ali zapravo, kada to učinite, uštedjet ćete mnogo vremena, a i živaca na svakodnevne brige kao što je nagovaranje na pisanje zadaće ili učenje.

ne želi pisati zadaću savjeti za učenje
ne želi pisati zadaću savjeti za učenje
znatiželja motivacija za učenje strategije učenja
znatiželja motivacija za učenje strategije učenja
woman biting pencil while sitting on chair in front of computer during daytime
woman biting pencil while sitting on chair in front of computer during daytime

Dijete će se znati samo organizirati stoga ga vi nećete morati podsjećati da piše zadaću ili uči.

Dijete će naučiti kako učiti i koje strategije koristiti kako bi bilo sretnije i uspješnije u školi.

Dijete će razvijati pozitivniji odnos prema školi, a uz to, naučit će koji načini postoje da se pokrene i kada mu se ne da.

online program za roditelje

Ako imate dijete koje se muči sa školom i učenjem i želite mu zaista pomoći da mu škola i učenje postaju svaki dan malo lakši, prijavite se na besplatne online novosti klikom na gumb ispod teksta, kako bi više saznali o online programu koji će vas za to osposobiti. Program će odgovarati i onima koji rade s djecom i žele ih učiti bolje shvaćati i motivirati, kao i onima koji se unaprijed žele pripremiti za školske izazove s predškolskom djecom.

Online program napravljen je temeljem mog iskustva i rada u školi, mog profesionalnog obrazovanja i stručnih usavršavanja po principima pozitivnog roditeljstva i modernog obrazovanja, tako da uz njega postajete informiraniji, bolje razumijete izazove s kojima se dijete suočava i osjećate se sigurnije i snažnije pružati djetetu podršku s njegovim školskim izazovima.

Ako više volite raditi jedan na jedan, javite mi se na info@cliosdreams.hr.

OBRT ZA EDUKACIJU, SAVJETOVANJE I DIZAJN

CLIO'S DREAMS

Iako su se ulaskom u učionicu mnogi moji snovi ostvarili, osjećala sam da teško funkcioniram u sustavu i da mi je potrebno više slobode kako bih zaista mogla pomoći djeci i roditeljima da otkriju strategije kojima mogu poboljšati svoj odnos sa školom i lakše prevladati školske probleme. Osim ilustracija koje ohrabruju djecu, u pripremi su edukacije i materijali za roditelje, sve koji rade s djecom i radionice za djecu.

clio' sdreams edukacije i ilustracije koje ohrabruju i poučavaju škola učenje
clio' sdreams edukacije i ilustracije koje ohrabruju i poučavaju škola učenje

Ilustracije i edukacije koje ohrabruju i poučavaju.
clios dreams edukacije i ilustracije
clios dreams edukacije i ilustracije

Još kao djevojčica obožavala sam knjige, crtanje, čitanje i maštanje. Za mene je škola uvijek bila sigurno mjesto, mjesto gdje rat prestaje, odrasli znaju što i zašto treba napraviti i mjesto na kojemu vrijede pravila koja stvaraju bolji svijet. Svijet kulture, učenja, podržavanja i uključenosti.

Trenutno sam u virtualnom svijetu poznatija kao Clio i vodim mali obrt za edukaciju i motivaciju kojemu je cilj da djeca vole učenje i da od svog obrazovanja dobiju najviše u odnosu na svoje potencijale!

Moj projekt temeljen je na mom obrazovanju i profesionalnom iskustvu u osnovnim i srednjim školama, u gimnazijskim i različitim strukovnim razredima. Kao magistra edukacije posjedujem brojna znanja iz roditeljske i dječje psihologije i pedagogije, a kao stručnjak iz društveno-humanističkog i umjetničkog područja imam mnogo širu sliku funkcioniranja društva i pojedinca. Zbog toga iskreno progovaram o problemima u školstvu i društvu i pomažem roditeljima i djeci pronaći prave strategije u prevladavanju školskih i društvenih izazova koje uočavam u kontaktu s učenicima i roditeljima.

Cilj mi je i popularizirati povijest i književnost i naučiti kako ta znanja koristiti u svakodnevnom životu i stvaranju bolje budućnosti. Danas shvaćamo kako je za kvalitetan život potrebno dobro shvaćati sebe i svijet, a najbolji način za to su upravo znanja koja dolaze iz ovih područja.

Svestrana sam osoba i volim kada se stvari rade kako treba, a ne polovično. Zbog toga je Clio's dreams je spoj umjetnosti, znanosti, povijesti, književnosti i moderne psihologije i pruža sveobuhvatan pristup koji polazi od srži problema koje imamo. Clio kroz ilustracije priča priče iz prošlosti koje ohrabruju, a kroz priručnike i edukacije pruža dublji uvid i strategije za rješavanje problema današnjice i stvaranje bolje budućnosti

She.hr -

Emocije su u odnosu prema školi i učenju često zapostavljene

Elegant.hr -

Uz Clio's dreams učenje nikad nije bilo zabavnije.

Journal.hr -

Ovi edukativni posteri idealan su božićno poklon.

clio's dreams u medijima

clio ilustracije

ILUSTRACIJE

Clio ilustracije povijesnih i književnih ličnosti su:

 • porukom i izgledom prilagođene djeci

 • podsjećaju djecu svakodnevno na važne životne vrijednosti

 • potiču znatiželju

 • inspiriraju

 • imaju estetsku, emotivnu i edukativnu vrijednost

 • tiskane na profesionalnom visokokvalitetnom polusjajnom ili premium mat papiru

 • nastaju na temelju neke povijesne fotografije, skicu ručno izrađujem, a zatim digitalno oblikujem i odabirem edukativni tekst ili poruku

 • tekst se može personalizirati

 • uz narudžbu iz kolekcija povijesnih i književnih ličnosti stiže kao dio kompleta jedna ilustracija na 220 gr običnom kvalitetnom A3 papiru po vašem odabiru klikom u izborniku prilikom kupnje

frida kahlo clio s dreams
frida kahlo clio s dreams
POTIČU I POUČAVAJU

EDUKACIJE I LITERATURA

clios dreams edukacije dnevnik knjige e book
clios dreams edukacije dnevnik knjige e book

Clio studio priprema uvijek nove projekte kojima je cilj osnažiti roditelje kako bi mogli biti podrška djeci u prevladavanju izazova sa školom i učenjem. U pripremi su edukacije za roditelje koje pomažu kod djece razvijati samostalnost, odgovornost, samopouzdanje, kreativnost i brojne druge, za 21.stoljeće važne karakteristike i vještine. Sudjelujte u postavljanju važnih pitanja i priključite se sve većoj i inspirativnijoj Clio zajednici na besplatnom newsletteru i Instagramu.

Instagram

Na Instagram profilu dijelim s vama redovito savjete i inspirativne priče iz prošlosti. Pridruži nam se!

clio stalno priprema nešto novo! Kako bi bila u toku s novostima, prijavi se na newsletter!

clios dreams eduakcije
clios dreams eduakcije